Maalämpöpumput

Maalämpö on maasta saatavaa auringon lämpöenergiaa

Maalämpöpumppu kierrättää maaperästä saatavaa lämpöenergiaa maahan poratun energiakaivon kautta kiinteistön lämmitysjärjestelmän käyttöön. Tämä maasta saatava lämpöenergia on maaperän pintakerrokseen tai vesistöihin sitoutunutta auringon lämpöenergiaa, joka on uusiutuvaa energiaa. Maalämpöpumppu on siis luonnonystävän valinta. Maalämpöpumppu soveltuu erityisen hyvin kohteeseen, jonka lämmitysenergiankulutus on suuri. Maalämpöpumpun asentamisen jälkeen syntyy pääsääntöisesti pelkkää säästöä.

 

Maalämpöpumpun toiminta

Maalämpöpumpun keruuputkistossa kiertää jäätymätöntä nestettä, joka höyrystää pumpussa kiertävän kylmäaineen kun kylmäaineeseen kohdistetaan painetta. Samalla kylmäaineen lämpötila kohoaa ja lämpöpumpun lauhdutin lauhduttaa höyrystyneen kylmäaineen takaisin nestemäiseen muotoon, jolloin se luovuttaa lämpöä lämmönjakoverkkoon.

 

Maalämpöpumppu voidaan liittää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään

Maalämpöpumppu voidaan liittää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttövesijärjestelmään. Uudisrakentamisessa on tällä hetkellä suosiossa etenkin maalämpöpumpun yhdistäminen vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu voi toimia kiinteistön päälämmitysjärjestelmänä, toisin kuin ilmalämpöpumppu.

 

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennus alkaa teknisen tilan suunnittelulla, mitoituksella ja toteutuksella sekä lämpökaivon porauksella. Sen jälkeen voidaan tehdä varsinainen maalämpöpumpun asennus ja säätö. Lopuksi opastamme aina asiakkaitamme maalämpöpumpun käytössä.
Meiltä tilaamalla saat kaiken kätevästi yhdellä sopimuksella avaimet käteen palveluna.

Tuotteemme

JÄMPTIJUTTU OY

Kettukallionkatu 1
84100 Ylivieska

myynti@jamptijuttu.fi
P. 040 911 8202
P. 044 761 9798

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tuotteemme:

Ota yhteyttä!