Ilmalämpöpumpulla säästöjä
jäähdytys- ja lämmityskustannuksiin

Ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen ratkaisu kiinteistön päälämmitysjärjestelmän tueksi. Ilmalämpöpumppua hyödyntämällä on sähkölämmitteisessä taloudessa mahdollisuus säästää jopa 30% kokonaiskulutuksesta vuodessa käyttämällä konetta kuten käyttöönopastuksessamme neuvomme.

Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää sekä lämmitykseen että jäähdytykseen. Vastoin yleistä käsitystä ilmalämpöpumpulla jäähdyttäminen on erittäin ekologista.

Viilennyskustannukset kesän aikana on keskimäärin 15-20 euroa joka on vähän saavutettuun asumismukavuuteen nähden.
Ilmalämpöpumpulla on myös kiinteistön sisäilmaa puhdistava vaikutus. Ja se sopii erinomaisesti sekä kotiin että mökille.

 

Ilmalämpöpumpun toiminta

Ilmalämpöpumppu rakentuu sisäyksiköstä, ulkoyksiköstä ja kompressorista. Sen toiminta perustuu laitteessa kierrätettävään kylmäaineeseen, joka kuljettaa kompressorin avulla lämpöenergiaa pumpun sisä- ja ulkoyksikön välillä. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta kylmäaineeseen, joka höyrystyessään sitoo sen itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine kuljetetaan kohti sisäyksikköä. Samalla kylmäaine nesteytyy ja luovuttaa lämpöenergiaa sisäyksilölle. Sisäyksikkö pumppaa lämpöä kiinteistön sisäilmaan. Kun ilmalämpöpumpulla halutaan jäähdyttää, sen toiminta tapahtuu päinvastoin. Ilmalämpöpumpun optimaalisen toiminnan kannalta, sisäyksikkö kannattaa sijoittaa huoneeseen, josta lämpö pääsee helposti leviämään myös muualle rakennukseen.

 

Ilmalämpöpumpun tehokkuus

Ilmalämpöpumpun yhteydessä puhutaan suorituskertoimesta (engl. Coefficent on performance, COP), joka kertoo kyseisen pumpun tehokkuudesta. Tämä luku vaihtelee eri merkkien ja mallien välillä. COP kertoo kuinka monta kilowattituntia lämpöenergiaa saadaan siirrettyä yhdellä kilowattitunnilla kompressorin käyttämää sähköä. Nykyisten ilmalämpöpumppujen COP on jopa yli 5,5 mutta COP:tä heikentää esimerkiksi hyvin matala ulkolämpötila. Nykyisten pumppujen teknisissä tiedoissa on myös annettu SCOP-arvo, jolla lasketaan vuosihyötysuhde.

 

Suomen olosuhteisiin soveltuva ilmalämpöpumppu

Autamme sinua valitsemaan omaan kiinteistöösi ja Suomen olosuhteisiin soveltuvan ilmalämpöpumpun. Pääasiallisesti edustamme Toshibaa ja Mitsubishiä, joilta löytyy useampi Suomen sääoloihin soveltuva ilmalämpöpumppu. Teemme asennuksen yhteydessä myös vaadittavat säädöt, jolloin ilmalämpöpumppusi toimii optimaalisella teholla. Tämän lisäksi avustamme sinua sen käytössä ja perushuollossa. Ilmalämpöpumppu ei suurempia huoltotoimenpiteitä yleensä vaadi, mutta talviaikaan kannattaa tarkistaa, että ulkoyksikön päälle ei kerry lunta tai jäätä. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön ilmansuodattimet kannattaa myös imuroida noin kerran kuukaudessa.

Tuotteemme

JÄMPTIJUTTU OY

Kettukallionkatu 1
84100 Ylivieska

myynti@jamptijuttu.fi
P. 040 911 8202
P. 044 761 9798

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tuotteemme:

Ota yhteyttä!